Banksparen

Banksparen


Onder banksparen vallen de volgende producten:
Lijfrente Opbouw
Met dit spaarproduct kunt u op een heldere en fiscaal vriendelijke manier een lijfrente kapitaal opbouwen voor een aanvullend pensioen. Uw inleg wordt op een geblokkeerde spaarrekening gestort bij RegioBank. Het opgebouwde bedrag op de rekening telt niet mee voor de berekening van uw vermogen in box 3.

Over het saldo van de rekening wordt een heel aantrekkelijke rente vergoed. De inleg is fiscaal aftrekbaar indien er een pensioentekort is. De maximale aftrek is afhankelijk van jaarruimte en reserveringsruimte. Als u het opgebouwde bedrag bijvoorbeeld op 65-jarige leeftijd tot uitkering wilt laten komen dan zijn er twee mogelijkheden; of u stort het bedrag op de lijfrente uitkeringsrekening van RegioBank (zie lijfrentenieren) of u besluit het bedrag uit te laten keren bij een andere bank of verzekeraar. Lijfrente opbouw is uitermate geschikt voor particulieren met een pensioentekort of voor particulieren die nog geen 65 jaar oud zijn en het bedrag uit een vrijkomende lijfrentepolis tijdelijk willen parkeren.
Lijfrentenieren
Hoe en waar u ook een lijfrentekapitaal heeft opgebouwd, alle bedragen die u bij elkaar hebt gebracht als aanvulling op uw pensioen kunnen worden gebruikt voor lijfrentenieren. Alle bedragen komen op een geblokkeerde spaarrekening bij RegioBank te staan waarover u natuurlijk een interessante rente krijgt. U weet bij aanvang van de uitkeringen precies wat u maandelijks bruto krijgt. Van het begin tot het eind van de looptijd is dat namelijk hetzelfde bedrag. Het maandbedrag dat u krijgt, bestaat uit een deel van het gestorte bedrag en de daarover berekende rente. RegioBank houdt vervolgens de wettelijk verplichte loonheffing in. De hoogte van deze heffing hangt af van uw persoonlijke situatie. In geval van overlijden zullen de resterende termijnen maandelijks worden uitgekeerd aan de wettelijke erfgenamen.
Gouden handdruk
Krijgt u een ontslagvergoeding ofwel een gouden handdruk? Per 1 januari 2010 hoeft een ontslagvergoeding niet meer ondergebracht te worden bij een verzekeraar of bij een B.V., maar kan een ontvangen gouden handdruk ook op een geblokkeerde spaarrekening worden gestort. Bij RegioBank heeft u de keuze uit twee rekeningen:

  1. Gouden Handdruk Opbouwrekening
  2. Gouden Handdruk Uitkeerrekening

Met de Gouden Handdruk Opbouwrekening kunt u uw ontslagvergoeding verder laten groeien. Zolang het geld op de geblokkeerde rekening staat betaalt u geen inkomstenbelasting. Het bedrag moet uiterlijk bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd worden omgezet in een periodieke uitkering. Vanaf dat moment wordt er belasting ingehouden.

Met de Gouden Handdruk Uitkeerrekening kunt u uw ontslagvergoeding in vaste maandelijkse termijnen laten uitkeren als (aanvulling op uw) inkomen. Over de ontslagvergoeding zelf is geen inkomstenbelasting betaald. Die betaalt u pas op het moment dat u de uitkeringen ontvangt. RegioBank houdt op de bruto uitkeringen belasting in en draagt deze af aan de belastingdienst. U ontvangt dus maandelijks een netto bedrag op uw rekening. Enkele belangrijke pluspunten van de gouden handdruk rekeningen zijn:

  • snel en eenvoudig af te sluiten
  • op de inleg en uitkeringen worden geen kosten ingehouden
  • transparante producten
  • zeer aantrekkelijke rentepercentages (erg concurrerend t.o.v. tarieven van verzekeringsmaatschappijen)
  • bij overlijden vervalt het tegoed aan de erfgenamen

Voor een uitgebreide toelichting op de bankspaarproducten van RegioBank, klik hier.

Klik hier voor vragen of geheel vrijblijvend aanvullende informatie en/of voor de voordeligste hypotheekrente die wij kunnen bieden.